Práva talianska pizza od Taliana
16.11.2012 00:26
Ingrediencie (4 porcie)
- 1 kg hladkej múky
- 2 lyžice oleja extra virgin
- 1 kocka droždia
- 5 dl vlažnej vody
- soľ
- 300 g lúpaných paradajok v plechovke
- 300 g mozzarelly
- pár lístkov bazalky
- 6 ančovičiek
- štipka cukru
- štipka soli
- olej extra virgin
Postup:
Cesto na pizzu pripravíme tak, že rozmiešame droždie vo vlažnej vode
a zmiešame s hladkú múku, olivovým olejom a štipkou soli. Vzniknuté cesto rozdelíme na štyri bochníky, zabalíme do fólie a necháme aspoň 12 hodín odležať v chladničke.
V mise rozmixujeme lúpané paradajky a ochutíme soľou, kvapkou olivového oleja a lyžicou cukru. Plech na pečenie vymažeme olivovým olejom, odležané cesto prstami roztiahneme po celom plechu a potrieme paradajkovou zmesou. Ozdobíme plátkami mozzarelly a lístky bazalky. Na jednu polovicu pridáme ešte filátka ančovičiek (pizza Napoletano). Všetko pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v predhriatej rúre na maximum. Čas závisí na vlastnostiach rúry, okraje cesta musí byť upečené do zlatista.