Práva talianska pizza od Taliana

16.11.2012 00:26

 

Ingrediencie (4 porcie)
  • 1 kg hladkej múky
  • 2 lyžice oleja extra virgin
  • 1 kocka droždia
  • 5 dl vlažnej vody
  • soľ
  • 300 g lúpaných paradajok v plechovke
  • 300 g mozzarelly
  • pár lístkov bazalky
  • 6 ančovičiek
  • štipka cukru
  • štipka soli
  • olej extra virgin
 

Postup:

Cesto na pizzu pripravíme tak, že rozmiešame droždie vo vlažnej vode 
 a zmiešame s hladkú múku, olivovým olejom a štipkou soli. Vzniknuté cesto rozdelíme na štyri bochníky, zabalíme do fólie a necháme aspoň 12 hodín odležať v chladničke.
V mise rozmixujeme lúpané paradajky a ochutíme soľou, kvapkou olivového oleja a lyžicou cukru. Plech na pečenie vymažeme olivovým olejom, odležané cesto prstami roztiahneme po celom plechu a potrieme paradajkovou zmesou. Ozdobíme plátkami mozzarelly a lístky bazalky. Na jednu polovicu pridáme ešte filátka ančovičiek (pizza Napoletano). Všetko pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v predhriatej rúre na maximum. Čas závisí na vlastnostiach rúry, okraje cesta musí byť upečené do zlatista.